StartsidenBoJobbeKultur/fritidTuristinfo

Næringslivet i Hemne

nyhetsbilde
typebilde
Info

Oppdatert: 16.05.11

Hemne kommune har et allsidig næringsliv med lange industritradisjoner innen skipsbygging og trevareproduksjon. I nyere tid er prosessindustri blitt et betydelig innslag. Og en av landets to avlsstasjoner for oppdrettslaks ligger i Hemne. IT og media er nye næringer med markeder lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Er du på leting etter nye utfordringer, kan Hemne være plassen for deg. Vi kan tilby et spennende næringsliv med utfordinger på ulike nivå.

Hemne har et rikt og mangfoldig næringsliv, blant annet innenfor industri, handel og service. De aller fleste bedriftene er konsentrert i og rundt administrasjonssenteret Kyrksæterøra, men finnes også i områdene Vinjeøra og Hellandsjøen.

Hemnes største arbeidsplass er Wacker Chemicals Norway AS Holla Metall, som er produsent av silisiummetall. Men Hemne har også andre større bedrifter. Ekspempelvis Lian Trevarefabrikk, Øra Produkter, AquaGen, Hemne Kraftlag, Falksenteret og Lomundal Transport. I tillegg ligger Hemne i nærheten av industriområdet Tjeldbergodden, med Statoils metanolfabrikk, LNG-anlegg og luftgassfabrikk. Tjeldbergodden er en viktig faktor for næringslivet i Hemne, så vel som i vertskommunen Aure.

Informasjon om næring i Hemne, hentes fra Hemne kommunes dokumentasjonsprosjekt.